EN

Клиника
сред облаците

В сърцето на столицата, няколко етажа над забързаното ежедневие, се намира Sky Dental Clinic. Клиниката, в която денталната грижа се издига няколко нива нагоре, за да отговори на нуждата на модерните и динамични хора от бързо, качествено и достъпно лечение. Тук съвременният интериор среща високите цели и мотивацията на младия ни екип от професионалисти.

Дентални лекари Дентални лекари
и зъботехници

Екипът ни покрива всички аспекти на денталната практика, като поддържа високо ниво на професионализъм с посещение на специализирани симпозиуми и обучения, запознаващи ги с най-новите постижения. Добрата съвместна работа между лекарите в клиниката, зъботехниците в лабораторията и денталните асистенти гарантира успешното лечение на пациентите с грижа и отговорност, и с високо ниво на хигиена. Благодарение отдадеността, ефективността и позитивно отношение на целия ни екип пациентите ни получават безупречната стоматологична грижа, която им помага да бъдат по-здрави, по-щастливи и по-уверени.

Д-р Калин Маринов
Д-р Калин Маринов
  • Имплантология
  • Протетика

Доктор Калин Маринов е специалист в областта на имплантологията, протетиката и естетичната хирургия. Завършил е средното си образование в University High School в Мелбърн, Австралия, а след това и стоматологичния факултет в град София през 2012. През 2014 основава Sky Dental Clinic. Бил е на обменни начала в Катедра Протетика на университета по дентална медицина в Хомбург, Германия и по-късно в университета по дентална медицина във Фрайбург, Германия. Живял е и е практикувал в Мелбърн, Австралия и е посещавал курсове и лекции в Италия, Швейцария, Германия с насоченост в естетичната хирургия и имплантология, както и тотална рехабилитация на устната кухина чрез импланти. През 2019 печели престижната награда “Най-добър млад имплантолог” на американския концерн BioHorizons.

Д-р Даря Стратиева
Д-р Даря Стратиева
  • Ортодонтия за деца и възрастни
  • Ендодонтия

Д-р Даря Стратиева е родена в град София. Завършва Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, като още по време на обучението си се насочва към основните си интереси в денталната медицина, а именно ортодонтия, ендодонтия и детска дентална медицина. Посещава многократно Sofia Dental Meeting, където преминава голям брой курсове в тези направления, водени от доказани италиански лектори.

Д-р Сибел Ибраимова
Д-р Сибел Ибраимова
  • Детска дентална медицина
  • Ендодонтия

Д-р Сибел Ибраимова завършва дентална медицина в Медицински Университет, гр. София. Нейният фокус е в детската дентална медицина, ендодонтия и възстановяването на силно разрушени зъби. Сибел е активен участник в курсове за повишаване на квалификацията в областта на детската дентална медицина:

Повлияване на поведението на деца при дентално лечение;

Орална хигиена и обучение на деца;

Орална хигиена и поведение при бременни.

Била е лектор в Sofia Dental Meeting на тема “Стволови клетки и извличането им при временни зъби” и е преминала успешно множество курсове по анатомия и възстановяване на детски, и силно разрушени зъби.

Д-р Петя Стоянова
Д-р Петя Стоянова
  • Естетични възстановявания

Д-р Петя Стоянова завършва средното си образование в Езикова гимназия “Пловдив”. През 2020 г. придобива степен магистър във Факултета по Дентална медицина на МУ – Пловдив. Провежда няколкомесечен стаж във Фоджа, Италия, където посещава лекции и курсове. Насочва интереса и развитието си в областта на директните и индиректните естетични възстановявания.

Стефан Петров
Стефан Петров
  • Майстор-зъботехник

Стефан Петров завършва Средното художествено училище по приложни изкуства "Свети Лука"- София, след което завършва зъботехника в Медицински колеж "Йорданка Филаретова" - София. През 2006 г. основава собствена лаборатория и няколко години по-късно става официален демонстратор на GC за България. От 2015 г. е KOL за Източна Европа. По време на IDS 2013 и 2015, 2017 и 2019 г. взима участие като демонстратор на официалния щанд на GC. От 2014 г. е инструктор на Straumann за България, лабораторията му е сертифицирана от Straumann lab Academy. От 2015 г. лабораторията му има сертификат за пилотна лаборатория на Micerium - Италия. Носител е на единайсет награди в организираният от “Dental Tribune” престижен дентален конкурс „Усмивка на годината” за 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019 г. в категории “Комплексно естетично възстановяване” “Имплантологичен случай”, “Керамични възстановявания”, “Розова естетика”. Носител на награда CERAMISTS MASTER CUP в престижния международен конгрес в Полша - CERAMISTS - NO LIMITS 2015, а две години по-късно - през 2017 г. изнася лекция на същия конгрес.

Дентални асистенти Дентални
асистенти

Високата прецизност и всеотдайност на денталните ни асистенти гарантират безупречното провеждане на всяка манипулация в клиниката. Тяхната грижа за спазването на протоколите и правилата за асептика и антисептика, стерилизация и дезинфекцията на всички повърхности, апаратура и инструментите осигурява спокойствие за здравето и сигурността на нашите пациенти.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече