EN

Клиника
сред облаците

В сърцето на столицата, няколко етажа над забързаното ежедневие, се намира Sky Dental Clinic. Клиниката, в която денталната грижа се издига няколко нива нагоре, за да отговори на нуждата на модерните и динамични хора от бързо, качествено и достъпно лечение. Тук съвременният интериор среща високите цели и мотивацията на младия ни екип от професионалисти.

Дентални лекари Дентални лекари
и зъботехници

Екипът ни покрива всички аспекти на денталната практика, като поддържа високо ниво на професионализъм с посещение на специализирани симпозиуми и обучения, запознаващи ги с най-новите постижения. Добрата съвместна работа между лекарите в клиниката, зъботехниците в лабораторията и денталните асистенти гарантира успешното лечение на пациентите с грижа и отговорност, и с високо ниво на хигиена. Благодарение отдадеността, ефективността и позитивно отношение на целия ни екип пациентите ни получават безупречната стоматологична грижа, която им помага да бъдат по-здрави, по-щастливи и по-уверени.

Д-р Калин Маринов Лекар по дентална медицина
Д-р Калин Маринов Лекар по дентална медицина
 • Имплантология
 • Естетическа стоматология
 • Протетика

Доктор Калин Маринов е специалист в областта на имплантологията, протетиката и естетичната хирургия. Завършил е средното си образование в University High School в Мелбърн, Австралия, а след това и стоматологичния факултет в град София през 2012. През 2014 основава Sky Dental Clinic. Бил е на обменни начала в Катедра Протетика на университета по дентална медицина в Хомбург, Германия и по-късно в университета по дентална медицина във Фрайбург, Германия. Живял е и е практикувал в Мелбърн, Австралия и е посещавал курсове и лекции в Италия, Швейцария, Германия с насоченост в естетичната хирургия и имплантология, както и тотална рехабилитация на устната кухина чрез импланти. През 2019 печели престижната награда “Най-добър млад имплантолог” на американския концерн BioHorizons.

Д-р Петя Стоянова Лекар по дентална медицина
Д-р Петя Стоянова Лекар по дентална медицина
 • Естетични възстановявания
 • Ортодонтия за деца и възрастни

Д-р Петя Стоянова завършва средното си образование в Езикова гимназия “Пловдив”. През 2020 г. придобива степен магистър във Факултета по Дентална медицина на МУ – Пловдив. Провежда няколкомесечен стаж във Фоджа, Италия, където посещава лекции и курсове. Насочва интереса и развитието си в областта на директните и индиректните естетични възстановявания.

Д-р Дафинка Георгиева Лекар по дентална медицина
Д-р Дафинка Георгиева Лекар по дентална медицина
 • Детска дентална медицина
 • Ортодонтия за деца и възрастни
 • Ресторативната стоматология

Д-р Георгиева завършва висшето си образование във Факултет по дентална медицина на Медицински университет гр. София. През пролетта на 2021 г. се присъединява към екипа на Sky Dental Clinic, където има възможността да се насочи към основните си интереси в ортодонтия за деца и възрастни, детска дентална медицина и ресторативната стоматология.

Д-р Златина Марчева Лекар по дентална медицина
Д-р Златина Марчева Лекар по дентална медицина
 • Ендодонтия
 • Възстановяване на единични зъби
 • Детска дентална медицина

Д-р Марчева завършва висшето си образование във Факултет по дентална медицина на Медицински университет гр. Пловдив. През пролетта на 2021 г. се присъединява към екипа на Sky Dental Clinic, където има възможността да се насочи към основните си интереси, а именно: Ендодонтия, възстановяване на единични зъби, както и Детска дентална медицина.

Стефан Петров Майстор-зъботехник
Стефан Петров Майстор-зъботехник
 • Специалист в дигиталната зъботехника
 • Носител на редица награди

Стефан Петров завършва Средното художествено училище по приложни изкуства "Свети Лука"- София, след което завършва зъботехника в Медицински колеж "Йорданка Филаретова" - София. През 2006 г. основава собствена лаборатория и няколко години по-късно става официален демонстратор на GC за България. От 2015 г. е KOL за Източна Европа. По време на IDS 2013 и 2015, 2017 и 2019 г. взима участие като демонстратор на официалния щанд на GC. От 2014 г. е инструктор на Straumann за България, лабораторията му е сертифицирана от Straumann lab Academy. От 2015 г. лабораторията му има сертификат за пилотна лаборатория на Micerium - Италия. Носител е на единайсет награди в организираният от “Dental Tribune” престижен дентален конкурс „Усмивка на годината” за 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019 г. в категории “Комплексно естетично възстановяване” “Имплантологичен случай”, “Керамични възстановявания”, “Розова естетика”. Носител на награда CERAMISTS MASTER CUP в престижния международен конгрес в Полша - CERAMISTS - NO LIMITS 2015, а две години по-късно - през 2017 г. изнася лекция на същия конгрес.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече